CURRICULUM VITAE /ÉLETRAJZ/  
   
         
 
Ovi, az első közszereplés
 
 
 

Családom Dalmáciából érkezett Szentendrére, valamikor a török hódoltság végén. Azóta, több generáció élt itt, nem hagyták el a várost. Itt születtem és iskoláimat is e városban kezdtem. Itt élnek a rokonaim, barátaim, és mindenki, aki fontos számomra. Szentendre az én városom!

A jegyzői munka kellemes oldala

Középiskola után előbb az Államigazgatási Főiskolát végeztem el, majd jogi egyetemen doktoráltam. Egy rövid kitérőtől eltekintve folyamatosan Szentendrén dolgoztam. De ez a kitérő sem volt nagyon messzi, hiszen Szigetmonostor jegyzője voltam.
Szentendrére az önkormányzat közigazgatási irodavezetőjének tértem vissza. Itt alaposan megismerhettem a Szentendrét irányító adminisztrációt is. Tudom jól, mi hiányzik a városban, mik a gondok, hogyan lehetne jobban, hatékonyabban szervezni, irányítani közös dolgainkat!
Férjem dr. Dombóvári Ottó a Pest-megyei Közigazgatási Hivatal vezetője. Sokat beszélgetünk arról, hogyan lehetne lendületbe hozni a várost?! Tamás fiam most hatodikos, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és Gimnáziumban. Igazi örök-mozgó nyüzsgő gyerek, rajta is látom, mennyire hiányzik a városban több és jobb sportolási lehetőség. Magam is szeretek sportolni. Gyakran járunk evezni, és szeretünk túrázni a Szentendre körüli hegyekben.

 
Doktorrá fogadás 1998

Ez a város minden olyan adottsággal bír, amely révén igazi turista paradicsommá válhasson. A Duna ideális a vízi-sportok számára, míg a városkörnyéki erdőkben nagyszerűen lehet túrázni, gyalogosan, és kerékpárral is. Ez a fajta túrizmus kiemelt jelentőséget kapott az Európai Uniós pályzati lehetőségekben. Az Eurovelo program már Szentendrét is elérte. Csak rajtunk múlik mi az, amit kiaknázunk belőle!
Szentendre, az én városom, a Dunakanyar régió kis ékszerdoboza!
Ilyennek látom és szeretném megőrizni! Éppen ezért bánt, hogy a belváros épületeinek többsége, utcái méltatlanul elhanyagoltak. A Duna-korzó fejlesztésével kitágítható a belváros. De a legfontosabb az utak megjavítása, felújítása. Mert ha így marad, csak szóban csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Pedig ez a város, méltóbb helyet érdemel Magyarország, de Európa kulturális és turisztikai térképein is.
Élhetőbb, dinamikusan fejlődő, kényelmes várost szeretnék az "én" Szentendrémből, olyan települést, ahol büszkeség lakni és amelynek lakóira irigykedve néznek a látogatók!
Tősgyökeres szentendreiként nemcsak ismerem a város minden nyűgét, baját, de tudom hogyan oldhatjuk meg gondjait!
Ezért is szeretnék a város polgármestere lenni! Terveim és elképzeléseim megvalósításához szeretném elnyeri az Ön, és minden szentendrei polgár támogatását.
Dr. Drobilisch Erzsébet